اخبار داغ

استاد حوزه و دانشگاه:

رها شدن نوجوانان در فضای مجازی از سمت خانواده‌ها/ حرکت‌های برنامه‌ریزی شده رسانه‌ای دشمن در خارج از مرزها

رها شدن نوجوانان در فضای مجازی از سمت خانواده‌ها/ حرکت‌های برنامه‌ریزی شده رسانه‌ای دشمن در خارج از مرزها
طوبی ولی پور با اشاره به اینکه خانواده گاهی اوقات بیان می کند که فرزندشان در مدرسه و جامعه تغییر پیدا کرده و در مقابل مدارس مطرح می کنند، گفت: این در حالی است که قطعا خانواده نیز مقصر است، زیرا خانواده ها در اکثر موارد به دلایل مختلف فرزندانشان را رها کرده‌اند و مطالب آموزنده ندارند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ طوبی ولی پور، استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار عصراترک در رابطه با گرایش نوجوانان و جوانان به اعتراضات اخیر اظهار داشت: هر اغتشاشی که به وجود می آید قبل از آن مسائل زیادی مطرح می شود، اما در نهایت در همین حد باقی می ماند و عملیاتی نمی شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصراترک ,

وی ادامه داد: خلایی که در این موضوعات به چشم می خورد، می توان از سه دیدگاه آموزشی، رسانه و خانواده مورد تحلیل قرار داد، متاسفانه زیرساخت هایی که در نهاد آموزشی وجود دارد، از لحاظ آموزش دهنده و محتوای آموزشی که وجود دارد، کارساز و سازنده نیست و مواردی که سازنده هست هم گوینده و آموزش دهنده توانمندی ندارد تا انتقال مطلب به درستی انجام شود.

,

ولی پور اضافه کرد: متاسفانه در مسائل آموزشی بیشتر از اینکه موضوعات تربیتی داشته باشیم و امید در دانش آموزان ایجاد کنیم، آنها را ترسانده ایم.

,

وی خاطرنشان کرد: تاکنون در نظام آموزشی ما اغلب تلاش بر این بوده که بیشتر دانش آموزان را از مسائل بترسانیم، باید سعی شود این روال آموزشی تغییر کند، زیرا مدیریت آموزش ما مشکل دارد، سال های زیادی است کتاب های درسی تغییر نکرده اند و اگر محتوایی افزوده شده جنبه منفی آن بیشتر از مثبت بوده است.

,

ولی پور با اشاره به اینکه موضوع قابل توجه بعدی خانواده است، گفت: آموزش و پرورش و نهاد آموزشی در یک سو قرار دارد و خانواده در سمت دیگر قرار دارد، خانواده گاهی اوقات بیان می کند که فرزندشان در مدرسه و جامعه تغییر پیدا کرده و در مقابل مدارس مطرح می کنند که فرزندانی که به مدرسه می آیند تربیت درستی ندارد، این نکته باید سنجیده شود، آیا تنها آموزش مقصر است؟

,

این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: این در حالی است که قطعا خانواده نیز مقصر است، زیرا خانواده ها در اکثر موارد به دلایل مختلف فرزندانشان را رها کرده اند و مطالب آموزنده ندارند.

,

وی افزود: متاسفانه والدین در محیط خانواده تنها از اتفاقات بد و تاثر انگیز صحبت می کنند و هیچ حرفی از برنامه ها و دستاورد و خدمات خوب و مثبت جامعه زده نمی شود، برای اینکه فرزندانمان از دست نروند می توانیم تحلیل های مثبت را در منزل بیان کنیم، اما وقتی تنها از مشکلات صحبت می کنیم، باتوجه به اینکه کارهای نامطلوب همیشه جلوه بیشتری دارد، تاثیر منفی روی فرزندان خواهد داشت.

,

ولی پور گفت: وقتی فرزند نوجوان دائما در منزل و مدرسه درگیر صحبت های ناخوشایند باشد، اگر خدماتی هم در جامعه ببیند، دچار دوگانگی می شود و باور نخواهند کرد.

,

وی یادآور شد: مشکل اصلی خانواده با فرزندان این است که امروز والدین از  فرزندان فاصله گرفته اند، در واقع در ایام کرونا، خانواده ها فرزندانشان را با یک تلفن همراه رها کردند و دل خوش به این بودند که فرزند ما از منزل خارج نمی شود و درس می خواند.

,

این کارشناس حوزه خانواده افزود: حدود سه سال فرزندان ما در فضای حقیقی ایران نبودند و به صورت کامل در فضای مجازی و بازی های هیجانی و سریال های خاص مشغول شدند که ذهن این افراد را تحت تاثیر قرار داده و باعث شد که والدین از فرزند غفلت کنند.

,

این استاد حوزه و دانشگاه به خلا معنویت در خانواده ها اشاره کرد و گفت: این خلا متاسفانه روز به روز بیشتر می شود، جوان و نوجوان ما خدا و ائمه را در حد زبانی پذیرفته اند، اما احکام و قوانینی که وجود دارد را قبول ندارند.

,

ولی پور گفت: نوجوانان ما چون درگیر شبهات شده اند و از طرفی چون خانواده نتوانسته مفهوم دین و ارزش ها را به خوبی برای فرزندش مطرح کند، از سوی دیگر در آموزش و پرورش هم از این موضوع غفلت فراوان دارد و جز ترساندن چیزی برای آنها ندارند، دلیل اصلی این است که خودشان مطالعه کافی از دین ندارند.

,

کارشناس حوزه خانواده خلا رسانه ها را موضوع مهم بعدی در بحث گمراهی نوجوانان و جوانان خواند و افزود: در حوزه رسانه غفلت شده و آن سوی مرزها خوراک برای فرزندان ما داشتند و  تربیت شان را به دست گرفتند، خوراک ضد ارزش و ضد انسانی را به زیبایی مطرح می کنند لذا تاثیرگذاری حرف آنها بیشتر است.

,

وی یادآور شد: در حالی که ما نتوانستیم مفهوم حجاب، انسان دوستی، کشور دوستی را مطرح کنیم، رسانه های غربی به نفع خودشان مطرح می کنند.

,

ولی پور در این رابطه توضیح داد: رویکرد و رسالت فضای مجازی تنها اطلاع رسانی نیست، بلکه این فضا روی شخصیت حقیقی و مجازی و ذهنی افراد کار می کند، متاسفانه یکی از مشکلات عمده ای که داریم این است که 99 درصد نوجوانان درگیر بازی، انیمیشن، سریال و برنامه ها و فیلم های ساخته شده توسط غرب هستند.

,

وی اضافه کرد: اغلب این برنامه ها همراه با خشونت است و بازی های ساخته می شود که منتهی به مرگ، ناامیدی، خودکشی می شود و مدت های زیادی است که نوجوانان و جوانان ما در این فضا بودند و والدین نیز رصد خاصی نداشتند.

,

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه در حال حاضر با گسترش فضای مجازی چاردیواری و خانه ای به معنای واقعی وجود ندارد، گفت: فرزندانمان ساعت ها برنامه های خشن را نگاه می کنند و قطعا روی آنها تاثیرات منفی خواهد داشت و ایجاد یاس می کنند و دست به هر کاری می زنند.

,

ولی پور خاطرنشان کرد: طبق برنامه ریزی های هدفمند و حرکت های رسانه ای دشمن، کاری کرده است که نوجوانان با دیدن سریال ها و انجام بازی های شرطی، هیجان کار را بالا می برد، باعث می شود در خانواده، بیرون از منزل عیننا موضوع را اجرا می کند و خشونت را نشان می دهد.

,

وی ابراز داشت: در برنامه هایی که برای فرزندان ما به نمایش گذاشته می شود و از خارج از مرزها رسیده، فحاشی، ارتباط با جنس مخالف، زندگی به دور از خانواده، به صورت غیر مستقیم به نمایش گذاشته می شود و تمام این موضوعات روی فرد تاثیرات منفی زیادی به همراه دارد.

,

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: متاسفانه برگرفته از برنامه های نامتعارف فضای مجازی و عدم کنترل و نظارت خانواده بر فرزند باعث تاثیرات منفی و خشونت و فحاشی به امری عادی برای نوجوانان تبدیل شده و شعارشان این است که امیدی به آینده نداریم.

,

وی افزود: باید برای نوجوانان و جوانان مان ایجاد امید کنیم، که در این زمینه خیلی عقب هستیم، متاسفانه حرکت خاصی نیز انجام نمی شود.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه