اخبار داغ

یادداشت؛

مناسک مذهبی ضریب امنیت اجتماعی را افزایش می دهد

مناسک مذهبی ضریب امنیت اجتماعی را افزایش می دهد
در طول تاریخ، مذهب و مناسک دینی عامل بازدارنده در ارتکاب به جرم و بی نظمی اجتماعی بوده و آموزه های دین همواره یکی از ناب ترین و مطمئن ترین راه و روش در عرصه جرایم اجتماعی است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، تقویت مناسک دینی و تشکیل کانون‌های فرهنگی و مذهبی در مساجد و محلات، موجب تقویت سلامت معنوی شده و میزان بزه‌ کاری و هنجارگریزی را در نوجوانان و جوانان کاهش می‌دهد، ترویج مناسک دینی در بطن جامعه نوعی امر به معروف و نهی از منکر عملی در ساحتی بزرگ است.

در آیین های ابراهیمی و در کتاب های آسمانی شان انسانها به رفتارهای درست و اعمال صالح سفارش شده اند و اخلاقیات از ارکان مذاهب دینی است چرا که در متون این ادیان گرایش به رذایل اخلاقی شدیدا منع شده و عامل بازدارنده مهمی همچون خشم خداوندی و یادآوری قیامت بارها تاکید شده است .

شهید مطهری در این خصوص در کتاب تعلیم و تربیت در اسلام نقل می کند هراندازه که ایمان مذهبی انسان بیشتر باشد، بیشتر به یاد خداوند است و هر اندازه که انسان به یاد خداوند باشد، کمتر معصیت می کند، معصیت کردن و نکردن، دایر مدار علم و آگاهی نیست، بلکه دایر مدار غفلت و تذکر است.

به هر اندازه که انسان غافل باشد، یعنی خداوند را فراموش کرده باشد، بیشتر معصیت می کند و هر نقش آموزه های دینی و اعتقادی هر اندازه که خداوند بیشتر به یادش بیاید، کمتر معصیت می کند. عصمت، نهایت درجه ایمان است و ایمان به هر اندازه که بیشتر باشد، انسان بیشتر به یاد خداوند است.

ماه های محرم و صفر از شعایری است که هر ساله در فقه تشیع در سطح جامعه به طرق مختلف برگزار می شود و همچون ماه مبارک رمضان طبق آمار های موجود جرم و جرایم اخلاقی در این دو ماه به طرز محسوسی کاهش میابد.

در نتیجه امنیت اخلاقی حاصل از فرایض دینی یکی از بهترین راه های مقابله با بی نظمی اجتماعی محسوب می شود، ذکر دلاوری ها از جان گذشتگی های سرور و سالار شهیدان ابا عبدالله الحسین (ع) اسلام و یارانش و فداکاری های بی مثال زینب (ص) و بازگویی تک تک ایثارها از جای جای کربلا و عاشورا به نقل از منبرها مداح ها و جو حاکم بر رسانه ها و مقدس بودن خود عامل بازدارندگی بسیار زیادی در سطح جامعه ایجاد می کند.

بنابراین سیاست گذاران اجتماعی می توانند از مناسک مذهبی و به طور کلی دین و آموزه های دینی به عنوان تکیه گاه و راه کار بسیار امن برای کنترل های اجتماعی استفاده کنند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

به قلم حسن میرشکار استاد دانشگاه آزاد زاهدان

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه