اخبار داغ

موارد مثبت تست کرونا در مازندران افزایش یافت؛

ابراز نگرانی از شیوع مجدد کرونا/ اهمیت دوز سوم و چهارم واکسن کرونا

ابراز نگرانی از شیوع مجدد کرونا/ اهمیت دوز سوم و چهارم واکسن کرونا
این روزها که نقشه کرونایی کشور که از رنگ قرمز و نارنجی پاک شده و تعداد شهرهای زرد نیز رو به کاهش است، وضعیت رعایت پروتکل‌ها و از جمله ماسک‌زدن نیز دستخوش تغییراتی شده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تعداد شهرهای زرد کرونایی در کشور از ۱۰۶ به ۹۱ شهر کاهش و تعداد شهرهای آبی رنگ نیز از ۳۴۳ به ۳۵۷ شهر افزایش یافته است.

در چنین شرایطی، ستاد ملی مقابله با کرونا، تغییراتی را در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و از جمله استفاده از ماسک، صورت داده است. به طوری که زدن ماسک در شهرهای زرد و آبی، دستخوش تغییراتی شده است.

عباس شیراوژن سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن تاکید بر استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در اماکن مسقف شلوغ، پر تردد و پر ازدحام، وسایل نقلیه عمومی و بیمارستان‌ها، گفت: تزریق یک نوبت واکسن یادآور سال ۱۴۰۱ در تمامی گروه‌های سنی بالاتر از ۱۲ سال که ۶ ماه از آخرین نوبت تزریق واکسن آنها گذشته، مورد تاکید ستاد ملی کرونا است.

وی افزود: در شهرهای زرد و آبی و فضاهای باز الزامی به استفاده از ماسک وجود ندارد و بهتر است تزریق دوز یادآور واکسن کرونا تا اواسط تابستان جاری انجام شود.

سخنگوی ستاد ملی کرونا افزود: دوز یادآور واکسن کرونا برای گروه‌های سنی بالای ۱۲ سال که ۶ ماه از تزریق دوز سوم آنها گذشته است، باعث خواهد شد تا ایمنی جامعه در سال تحصیلی جدید، سفر اربعین و فصل پاییز به سطح مطلوبی برسد.

این در حالی است که تا کنون، ۶۴ میلیون و ۶۲۷ هزار و ۲۱ نفر در کشور موفق شده اند که دوز اول واکسن کرونا را تزریق کنند، ۵۷ میلیون و ۹۷۳ هزار نفر نیز دوز دوم و ۲۷ میلیون و ۷۰۵ هزار و ۴۰۹ نفر، دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند.

مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۵۰ میلیون و ۳۰۵ هزار دوز رسیده است.

اما، نکته حائز اهمیت برای افزایش سطح ایمنی جامعه، تزریق دوز یادآور یا همان نوبت چهارم واکسن کرونا است که وزارت بهداشت هنوز آمار دقیقی از کسانی که موفق به تزریق دوز یادآور شده اند، ارائه نداده است.

حالا که قرار شده ماسک‌ها را برداریم، باید نیم نگاهی نیز به وضعیت واکسیناسیون و ایمنی جامعه داشته باشیم. زیرا، آمارهای رسمی وزارت بهداشت نشان می‌دهد که هنوز کمتر از ۲۸ میلیون نفر در کشور موفق شده اند سه دوز واکسن کرونا تزریق کنند. در واقع، هنوز با نقطه مطلوب ایمنی جامعه فاصله زیادی داریم. ضمن اینکه ۱۵ میلیون نفر نیز حتی یک دوز واکسن نزده اند.

این در حالی است که با آغاز سال تحصیلی مدارس و دانشگاه‌ها در فصل پاییز، تجمعات در اماکن عمومی و وسایل نقلیه عمومی افزایش می‌یابد و اگر قرار باشد که شرایط دستخوش تغییر نشود، وزارت بهداشت می‌بایست نسبت به تکمیل روند واکسیناسیون در جامعه، سختگیری بیشتری انجام دهد. زیرا، اکثریت افرادی که سه دوز واکسن زده اند، به نقطه پایانی ایمنی در مقابل ویروس کرونا رسیده اند و از سوی دیگر، ۱۵ میلیون نفر نیز واکسن نزده اند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از شیوع مجدد کرونا در استان ابراز نگرانی کرد و گفت: در حال حاضر روند افزایش کرونا در استان با شیب بسیار ملایمی در حال افزایش است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بلاغ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

عباس علی‌پور از افزایش موارد مثبت تست کرونا در استان خبرداد و گفت: طی روزهای اخیر با وجود ثبات نسبی مجموع بستری شدگان در بیمارستان‌ها، موارد تست مثبت کرونا در عموم مردم افزایش یافته است.

وی به ابتلای بالا زائران مازندرانی عتبات عالیات اشاره کرد و افزود: طبق بررسی‌ها میزان ابتلا زائرین در سایر استان‌های کشور حدود ۵ درصد است اما این عدد در مازندران به حدود ۳۰ درصد می‌رسد که نگران‌کننده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، نسبت به عادی‌انگاری مردم در برابر  بیماری کووید ۱۹ هشدار داد و  بیان کرد: افزایش موارد تست مثبت ابتلا به کرونا در مازندران احتمالا سبب بیشتر شدن تعداد بیماران سرپایی و بستری‌ها در هفته‌های آتی خواهد شد.

علی‌پور تصریح کرد: بررسی‌های موارد جدید مبتلایان به کرونا  در استان حاکی از آن است که  بیش از پنج ماه از تزریق واکسن این افراد گذشته و به نظر می‌رسد به دلیل کاهش سطح ایمنی در این افراد، موارد ابتلا در زائران رخ داده است؛ از این رو لازم است تمامی افرادی که واکسن دز سوم را تزریق نکرده‌اند برای دریافت آن مراجعه کنند.

وی ادامه داد: همچنین لازم است بر اساس آخرین دستورالعمل ستاد کرونای کشور، همه افراد در محیط‌های سربسته حتما از ماسک استفاده کرده و تهویه فضای سربسته را به‌خوبی رعایت کنند و در انتها از عدم رعایت موارد قانونی فوق در ادارات و سازمانهای رسمی انتقاد کرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از شیوع مجدد کرونا در استان ابراز نگرانی کرد و گفت: هرچند در حال حاضر روند افزایش کرونا در استان با شیب بسیار ملایمی در حال افزایش است، ولی ادامه عادی‌انگاری‌ها و فاصله گرفتن مردم از رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تزریق نکردن دز سوم واکسن می‌تواند احتمال وقوع پیک مجددا کرونا در استان را افزایش دهد.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

متخصص بیماری های عفونی نیز از افزایش عفونت های ویروسی در فصل گرما خبر داد و گفت: با کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی پاندمی کرونا، شیوع بیماری‌های عفونت گوارشی افزایش یافته است.

,

زینب یاسین افزود: با شروع فصل گرما، تعداد زیادی از ویروس‌ها که همزیستی زیادی با انسان دارند و در سطح جامعه وجود داشتند، تظاهرات آنها کم کم شروع می‌شود.

,

وی با عنوان این مطلب که این بیماری‌های ویروسی در دوران پاندمی کرونا کمتر مشاهده می‌شد، ادامه داد: دلیل آن، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی دوران کرونا بوده است.

,

یاسین افزود: با کم رنگ شدن رعایت پروتکل‌های بهداشتی، شاهد افزایش تظاهرات بیماری‌های ویروسی و گوارشی هستیم.

,

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری گفت: ما نمی‌توانیم بیماری‌های ویروسی را حذف کنیم و می‌بایست همچنان نسبت به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی لازم است.

,

وی با اشاره به افزایش موارد بیماری‌های ویروسی در دو ماهه اخیر، افزود: پاندمی کرونا هنوز وجود دارد، از همین رو لازم است که در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و شستشوی دست‌ها، می‌تواند خیلی مؤثر باشد و می‌تواند از میزان ابتلاء به این عفونت‌ها کم کند.

,

یاسین در ارتباط با علائم بیماری‌های ویروسی و گوارشی، گفت: علائم عفونت‌های ویروسی خیلی شبیه همدیگر هستند و بعضاً غیر اختصاصی هستند. یعنی بیمار با سردرد، تب، گلودرد، بدن درد، بی حالی و بعضاً با علائم گوارشی و اسهال مراجعه می‌کند.

,

وی ادامه داد: این افراد بهتر است قبل از هر اقدامی، نسبت به انجام تست کرونا اقدام کند تا مطمئن شود تا مبتلا به کووید ۱۹ نشده است. در صورت رد ابتلاء به کرونا، عفونت‌های ویروسی فصلی نیاز به هیچ درمان اختصاصی ندارد و فرد بیمار باید خودش را در منزل قرنطینه کند. چون ممکن است ترشحات تنفسی او از طریق دهان و بینی، به بقیه افراد منتقل شود.

,

یاسین تاکید کرد: نگرانی از عفونت‌های ویروسی فصلی در افرادی که نقص ایمنی ندارند، وجود ندارد و بیماری با مراقبت‌های بهداشتی، کنترل می‌شود.

انتهای پیام/

,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه